top of page

Welke Feng Shui-methode wordt gebruikt?

Je kunt Feng Shui op een aantal manieren benaderen. Er zijn, zoals dat heet, verschillende scholen. Ik pas de authentieke klassieke Feng Shui toe. Zo werk ik weinig tot niet met Chinese artefacten of attributies. Ik ben namelijk van mening dat die niet essentieel zijn bij het bereiken van een optimale harmonie. Wel gebruik ik onder anderen:

  • Yin Yang-principe.

  • Vijf-elementenleer (aarde, hout, metaal, vuur, water).

  • BaZhai (8 Mansion).

  • Life Gua.

  • House Gua.

  • Flying Stars (tijdaspect).

  • Waterformules.

  • BaZi (geboortegegevens).

 

Deze tools gebruik ik om te berekenen welke Feng Shui tips bij jou en je situatie passen. Dat gaat over zaken als: de functie die je een ruimte geeft, posities van meubels, kleurgebruik en de gewenste energiebalans bereiken. Doel is altijd om de optimale energiestroming te realiseren, zodat jij in een ruimte voelt wat je er wilt voelen. Je krijgt je woon- en/of werkplezier terug; je ervaart rust in je slaapkamer en energie in je werkkamer.

Wat is Feng Shui?

Waar komt Feng Shui eigenlijk vandaan? Hoe werkt het? Wat is de invloed? Ik kan me voorstellen dat je dat soort vragen hebt. Daarom vertel ik je wat meer over de leer die Feng Shui heet. Feng Shui komt oorspronkelijk uit China. Het is een metafysica studie van energiestromen in onze leefomgeving en de effecten daarvan op de mens en zijn omgeving.

Wat is de oorsprong van Feng Shui

De oorsprong van Feng Shui ligt in China. Een land dat voor ons wat mysterieus is, een ver-van-ons-bed-show. Daardoor lijkt Feng Shui misschien ook ongrijpbaar. Dat komt ook een beetje doordat het een filosofische stroming is. Filosoferen en filosofie voelt als iets vaags. Maar Feng Shui is een Chinese leer met een lange geschiedenis die meer dan 3000 jaar teruggaat.

Welke gedachte zit achter Feng Shui?

Bij Feng Shui gaat het om de relatie tussen jou en je omgeving. De gedachte is namelijk dat je leefomgeving jouw geluksgevoel beïnvloedt. Je omgeving bestaat uit energie (chi). En die energie moet in balans zijn. Dan heeft je omgeving een zo positief mogelijk effect op je. Goede Feng Shui ondersteunt een gebalanceerde leven voor 1/3. De rest wordt bepaald door je geboortedag en jou acties.

Als je over Feng Shui en omgeving praat, denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan je huis of kantoor. En dat klopt. Maar Feng Shui kijkt verder: naar de tuin en de buurt. En natuurlijk naar de inhoud van je huis of het kantoor: de spullen, de materialen en kleuren. En de mensen die erin wonen en/of werken. Alles heeft een eigen energie en is onderdeel van je omgeving.

Dit maakt duidelijk waarom ik je thuis bezoek en informatie vraag over jou, je medebewoners en je huis. Dat is simpelweg nodig om een perfect persoonlijk passend Feng Shui-advies te kunnen geven of een ontwerp te maken.

Hoe kan ik aan de slag met Feng Shui?

Ook zonder mijn advies kun je beginnen met Feng Shui. Berg spullen op, gooi rommel weg en zorg dat natuurlijk licht kan binnenkomen. Een opgeruimd, licht huis of kantoor is de basis van een Feng Shui. Het geeft je alvast een gevoel van ruimte en rust.

Als ik jou Feng Shui-interieuradvies mag geven, kun je daarmee de vervolgstappen zetten. Natuurlijk bepaal jij of en hoe je mijn tips toepast. Je bepaalt zelf of je alle ideeën wilt gebruiken. Of je die in 1 keer doorvoert. Of dat je liever stap voor stap te werk gaat.

Iedereen ervaart het resultaat van Feng Shui-inrichting anders. Er zijn verbluffende resultaten: kinderen die ineens de hele nacht doorslapen, mensen die zich energieker voelen, gerechten die lekkerder smaken.

Feng Shui of nee?

Denk je na het lezen van deze achtergrondinformatie over Feng Shui: niets voor mij, maar ik kan wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van mijn huis. Lees dan de informatie onder Interieurontwerp.

Feng Shui is wat mij betreft een verdiepingsslag op interieuradvies, maar ook zonder dat denk ik graag mee over de inrichting van je interieur op zo’n manier dat het bij je past.

Wil je dat ik meedenk over kleurgebruik? Wil je je woonkamer anders indelen? Of moet de keuken worden verbouwd? Ik bied verschillende pakketten interieuradvies aan. Er zit vast iets voor je tussen.

Laat me weten waar jij tegenaan loopt. Wat je graag wilt bereiken. Dan kijken we samen waar je kunt beginnen! Stuur me een e-mailbericht.

bottom of page